Απεντόμωση

DeBug Pest Control

Απεντόμωση

Ο όρος Απεντόμωση αναφέρεται στον έλεγχο και την καταπολέμηση των ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, σφήκες, δροσόφυλλα, κλπ.), ερπόντων και βαδιστικών (κατσαρίδες, μυρμήγκια, κοριοί, ψύλλοι, αράχνες, μυριάποδα, τερμίτες, σαράκια, κλπ.) εντόμων σε έναν προσβεβλημένο χώρο.

Η καταπολέμηση των εντόμων στηρίζεται στη χρήση διαφόρων εντομοκτόνων σκευασμάτων που  σκοπό έχουν να θανατώσουν, να παρεμποδίσουν ή να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και την εξέλιξη των εντόμων που θεωρούνται εχθροί ή παράσιτα ενός συστήματος.

Η καταπολέμηση των εντόμων πραγματοποιείται τόσο με χημικά όσο και μη χημικά σκευάσματα. Ειδικά τα  τελευταία χρόνια με την διάδοση των βιολογικών προιόντων οι μη χημικές μέθοδοι έχουν γίνει περισσότερο γνωστές και διαδεδομένες.

Στη DeBug Pest Control, η Απεντόμωση πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM), το οποίο περιλαμβάνει τρία στάδια:

1

Επισήμανση

Καταγραφή του χώρου για τον εντοπισμό και την καταγραφή κτιριακών προβλημάτων, εσωτερικών και εξωτερικών.

2

Αυτοψία

Αυτοψία του χώρου για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση παρασίτων.

3

Μέθοδος

Επιλογή της κατάλληλης ή των κατάλληλων μεθόδων εφαρμογής, αλλά και της συχνότητας εφαρμογής.

Στους οικιακούς χώρους

Πραγματοποίηση δυο (2) εφαρμογών μέσα στο έτος, μια (1) εφαρμογή το φθινόπωρο και μια (1) την άνοιξη, καθώς πρόκειται για δυο κρίσιμες περιόδους αναπαραγωγής και ανάπτυξης των παρασίτων.

Η συχνότητα εφαρμογής της Απεντόμωσης σε έναν χώρο εξαρτάται κάθε φορά από το είδος του χώρου, αλλά και από την βαρύτητα της προσβολής.

Στους επαγγελματικούς χώρους

Πραγματοποίηση συχνότερων εφαρμογών μέσα στο έτος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Μέθοδοι Απεντόμωσης

Χρήσιμα Στοιχεία

Αγίου Ανδρέου 12
Αγία Παρασκευή, 15 343

Newsletter